- Εταιρεία
- Προϊόντα
- Jamon
- Ιβηρικό Κρέας
- Επικοινωνία
KERMES
Μία νέα εταιρεία στον χώρο των εκλεκτών τροφίμων, με πρωταρχικό σκοπό να φέρει στην Ελλάδα την γεύση και την ποιότητα εκατοντάδων χρόνων παράδοσης στον φυσικό τρόπο παλαίωσης του κρέατος μιας από τις παλαιότερες ράτσες μαύρου χοιρινού, iberico της Μεσογείου κατευθείαν από τα βουνά της Ισπανίας.
IBERICO DE BELLOTA
Είναι το αρχαιότερο είδος μαύρου χοίρου της μεσογείου. Ένα ξεχωριστό ζώο που ζει ελεύθερο μέσα σε δάση από βελανιδιές στα βουνά της κεντρικής ιβηρικής χερσονήσου, στην Ισπανία. Μοναδική τροφή για τους τέσσερις τελευταίους μήνες της ζωής του είναι τα βελανίδια και είναι αυτά που του δίνουν την εξαιρετική γεύση που είναι μοναδική σε όλο τον κόσμο και το καθιστούν τροφή πλούσια σε Ω3 λιπαρά οξέα.
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
Με την εμπειρία εκατοντάδων χρόνων στην δημιουργία αυτού του εξαιρετικού προϊόντος, οι Ισπανοί παραγωγοί παίρνουν τα διαφορετικά κομμάτια του κρέατος και, αφού τα βάλουν σε καθαρό θαλασσινό αλάτι για 10 έως 20 μέρες, τα πλένουν με κρασί και τα αφήνουν κρεμασμένα να ωριμάσουν για τουλάχιστον 18 μήνες σε φυσικό περιβάλλον στα βουνά της Ισπανικής επαρχίας.